Image

Üdvözlöm a Kedves Látogatót!

Dunai Mária okleveles építészmérnök vagyok. Oklevelemet a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Középülettervezési Tanszéken szereztem 2005-ben. Tervezési gyakorlatot a Schön Építészirodában és a Platinum GL Kft-nél szereztem, ahol az elengedhetetlen szakmai alapok mellett máig ható barátságokra, kapcsolati tőkére találtam.  2008-ban jogosultsági vizsgát tettem, azóta önálló tervezőként teljesítem a nekem rendelt hivatást.

A tervezővé válás (és maradás!) mindennapi kihívásokat támaszt, hiszen az építészet egyszerre művészet és mérnöki tudomány, amit az Építtetői igények és az -olykor dinamikusan változó-jogszabályi környezet keretei között kell alkalmazni. Van egy Herakleitosznak (ókori görög gondolkodó) tulajdonított mondás, ami így hangzik: „Nem léphetsz kétszer ugyanabba a folyóba”-valahogy így vagyok én is a megbízásaimmal. Nincs két egyforma feladat.

A műszaki megoldások, a beépített anyag rendszerek is változnak, hiszen az építőipari innovációk megjelenése, az egyre szigorodó hőtechnikai követelményeknek való megfelelés új szemléletű tervezőmunkát követel. A fejlődéssel nem csak az építőanyaggyártóknak, de a szakembereknek is lépést kell tartaniuk.

A munka kreatív része is átalakult, hiszen az újabb megjelenítési technikákkal lehetőség nyílik arra, hogy valósághű modelleken mutassuk be a Megbízónak az egyes tervállapotokat, ezzel is segítve az Építtetői döntéseket.

Az egyéni elvárásoknak való megfelelés és a szakmaiság egyaránt fontos tényezője a sikeres projektnek, mely a Megbízóval kiépített kölcsönös bizalmon alapul. A kiforrott tervből a közös munka folyamán létrehozott lakás valódi otthonná válik.

Tevékenységeim közé tartozik az építészeti tervezés, mely nem csak lakóépületek tervezésére korlátozódik. Részt veszek ipari és kereskedelmi épületek, sportlétesítmények, többlakásos társasházak, irodaházak tervezésében. Valahol mégis a szívem csücske a családi házak tervezése.

Jellemzően Budapesten és Pest megyében tervezek, de nem kizárólagosan.

Önálló társasházi lakások belsőépítészeti tervezését is szívesen vállalom. Interior tervezői tanulmányaim kapcsán a lakberendezői szemléletet is elsajátítottam, melyet építész szakmai tapasztalataimmal együttesen alkalmazok.

Folyamatos fejlődés híve vagyok, szakmai továbbképzéseken, hazai és nemzetközi kiállításokon veszek részt, melyek tapasztalatait Megbízóim javára használom.

Örömmel veszem megkeresését!

Slider
Slider
Slider
Slider