Slider

Bauma - München 2019

Háromévente rendezik meg a világ egyik legnagyobb építőipari gépek kiállítását és vásárát Münchenben. A Bauma idén is megnyitotta kapuit az innovációk és a topikban leglegekre kíváncsi látogatók előtt. Stábunk képes beszámolója a helyszínről :)

Construma 2019

Budapesti Vásárvárosban 2019. április 3-7. között zajlott a hazai építőipari szakkiállítás és vásár, a Construma. A szakmai napokon (szerda, csütörtök) előadásokon, továbbképzéseken lehet résztvenni, a megszerzett kredit némileg kárpótolja az embert a parkolóhelyért vívott ádáz küzdelem után. Néhány friss katalógussal és fényképpel tértem vissza a tervezőasztalhoz. A Construmán készült képeim - a teljesség igénye nélkül:

Garden Expo 2019

Budapesti Papp László Sport Arénában 2019. március 22-24. között rendezték meg a Garden Expót. Nem mondanám, hogy felülmúlhatatlan élmény volt, de néhány szép részletet mégiscsak találtam. Számomra az egyik legkedvesebb stand a Spa Trendé volt, azon belül is az Ofyr kültéri tűzrakó alkalmatosságai tetszettek. Amiben szintén nem csalódtam, az az Orchidea Ünnep gyönyörűen komponált kertjei voltak. Ami csalódás volt - különösen Milánó után - hogy voltak kiállítók, akik a standjaikra annyi terméket zsúfoltak össze, amennyit csak bírtak. Egy nagy falusi piac hatását keltette, AKCIJÓ-s cimkékkel teleszórva. Bizonyára erre is van igény, de talán nem az árversenynek kellene kidomborodni egy ilyen kiállításon. A színvonal javításán mindenképpen dolgozni kellene.

Equitone-Creaton Díjátadó Gála

Idén 6. alkalommal, 2019. március 21-én került megrendezésre „Az anyag természete – EQUITONE szálcement homlokzatok az építészetben” Építész és Építészhallgatói pályázatok díjátadó gálája a Budapest Music Centerben. Az Equitone és Creaton két kategóriában hirdetett pályázatot, építészhallgatóknak és gyakorló építészeknek. Pályázni tervekkel és elkészült épületekkel is lehetett. Induló programpontként MÉK által akkreditált műszaki és építészeti szakmai előadást hallgathattunk meg, ezután következett az ünnepélyes díjátadó. Ezúton gratulálok a pályázaton résztvevőknek és a díjazottaknak! A szervezők svédasztalos vacsorával, hangulatos zenével és sztárfellépővel is kedveskedtek a résztvevőknek. Az est meglepetés vendége Janicsák Veca volt. Az esemény színvonalas lebonyolítását a Build Communication csapata végezte.

Made Expo Milano 2019

2019. március 13-16. között került megrendezésre a nagysikerű MADE Expo Építőipari Szakkiállítás és Vásár, a design fővárosában. A pavilonokban az alábbi tematika szerint mutatkoztak be a kiállítók: tartószerkezeti anyagok, kül- és beltéri nyílászárók, árnyékolók, szoftverek és épületfenntartási informatikai rendszerek, belsőépítészeti anyagok, szerkezetek és burkolatok. A szervezők a 7-es pavilonban helyezték el az IBL (International Buisness Lounge) standját, amely a kiállítás látogatás mindkét napján bázispontként szolgált. Két teljes nap alatt sikerült bejárni a kiállítást, nagyvonalú standjaikról, az innovatív termékek arzenáljáról és a kiállítás hangulatáról az alábbi képanyag tanúskodik.

Triennale Museum Milano – Múzeum látogatás és Networking Dinner

2019. március 14-én a közel 30 országból delegált építőipari szakemberek és építészek számára rendezett események keretében meglátogattuk a milánói Triennálé Múzeumben a Broken Nature című időszakos kiállítást. A tárlat a Design segítségével mutatja be a sérült természetet, a humán tevékenység romboló hatásait, valamint a Design eszközökkel keresi a természet és ember közötti meggyengült kapcsolatrendszer erősítésének lehetőségeit. A tárlat 2019. március 1-szeptember 1-ig tekinthető meg a milánói Triennale Múzeumban. Az eseményről részletek itt olvashatók: kattints ide! 

A tárlat megtekintése után egy jó hangulatú networking fogadáson vettünk részt, a Triennálé Múzeum első emeleti dísztermében és teraszán. A rendezvény az Olasz Külkereskedelmi Intézet szervezésében valósult meg.